Het verhaal achter ErrorFares.nl

Bron: Metro

Hoe doet ‘ie dat toch, dacht Roel de Lange telkens als zijn buurjongen na de ene reis zo weer een andere boekte. Voor iemand met ‘slechts’ een bijbaantje reisde deze buurjongen wel heel erg veel.

‘Error fares’, gaf de buurjongen als verklaring. Ofwel: foutjes in prijzen op sites waar vliegtickets of hotelovernachtingen geboekt kunnen worden.

1 CENT

Roel besloot met hulp van een softwareprogramma te gaan speuren naar deze ‘error fares’ en riep vorige maand de site www.errorfares.nl in het leven. Via mail deelt hij de door hem ontdekte prijsfouten met iedereen die zich via deze site aanmeldt.

„Het mooiste zijn tickets voor een paar eurocent”, zegt Roel. „Dan gaat het om een verkeerd geplaatste komma. Een ticket naar Parijs voor 100 euro wordt zo 1 eurocent. Maar het kan ook zo zijn dat door een softwarefout de toeslagen niet worden meegenomen in de prijs. Een vliegticket wordt dan een heel stuk goedkoper.”

FOUTJE

Volgens Roel wordt er elke dag wel ergens in de wereld zo’n fout gemaakt, waardoor heel goedkoop een reisje geboekt kan worden. „Prijsfoutjes die voor Nederlanders relevant zijn komen zo ongeveer eens in de twee weken voor. Een ticket voor 100 euro van Rio naar Los Angeles, daar heb je niet zo veel aan als Nederlander. Maar een retourtje Malediven vanaf Amsterdam voor die prijs, pik ik er wel uit.”

Maar wat is nu gewoon een goede deal en wat is echt een fout? „Soms is dat niet met zekerheid te zeggen”, erkent Roel. „Als iets echt, echt, echt te mooi is om waar te zijn, is het een prijsfout. Bij twijfel laat ik ‘m gaan. Er zijn al genoeg reissites waar een overzicht met mooie deals te vinden zijn.”

HOUD JE MOND

Wie wil profiteren van andermans fout dient er rap bij te zijn, de meeste prijsfouten worden volgens Roel binnen een paar dagen ontdekt en verwijderd. „Als je een reis met een prijsfoutje geboekt heb, kan je er het beste niet te veel online kabaal over maken. Er over Twitteren vergroot de kans dat de fout ontdekt en hersteld wordt.”

One thought on “Het verhaal achter ErrorFares.nl”

  1. Hallo Roel, ik hoorde in met het oog op morgen over Error Fares en werd erg vrolijk bij het horen van dit sprookjesachtige verhaal, en deed mij besluiten me direkt op te geven voor de nieuwsbrief. Hoop hierdoor ook in de gelegenheid te komen de wereld nog beter te leren kennen. Groet Guido Swinkels

Comments are closed.