10 lokale tips uit Barcelona

Locals uit Barcelona gaven ons 10 tips. Dit zijn ze.

1-park-guell--barcelona-luciano-mortula
1. Neem eerst de bus naar Park Güell

Begin de dag in Park Güell. Dit park is s’ ochtend nog niet zo erg druk en je vind er tussen de prachtige bloemen en planten ook nog eens door Antoni Gaudí ontworpen bouwwerken.

 

13421839524_ddf458fc27_b

2. Drink een kopje koffie op Plaça de la Concòrdia.

Vermijd nog even de hectiek en drink een kopje koffie op dit kleine, romantische pleintje in de wijk: Les Corts. Locals vertelde ons dat dit pleintje misschien wel het best bewaarde geheim van Barcelona is.

 

bici

3. Op een fiets zit je altijd op de voorste rij

Genoeg geluierd. Tijd voor actie. Huur een fiets bij Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en krijg ook nog eens een mooie rondleiding door de wijk Poblenou.

 

gracia-barcelona-6-933x700

4. Lunch: Vermijd de Ramblas

Ga niet naar de Ramblas om te lunchen. Duur en slechte kwaliteit. Ga daarom lekker tapas eten in de wijk Gràcia. Heerlijke restaurantjes en ook nog eens tegen schappelijke prijzen.

 

image-5

5. Verwaal in Parc del Laberint d’Horta

Oei. Schrijf deze echt even op. Bezoek na de lunch zeker het Parc del Laberint d’Horta. Een tuin uit 1791 met een prachtig labyrint (entree €2 p.p)

 

****

****

 

DSC_0311

6. Sluipsuiker

Inmiddels bevrijd uit het labyrint is het tijd voor wat suiker. Voor de lekkerste koekjes en gebakjes ga je naar Caelum. Een winkel, waarin zoetigheid wordt verkocht wat gemaakt is door nonnen in het klooster.

 

timthumb

7. Zoek wat uit op de Vlooienmarkt Els Encants

Els Encants is één van de oudste markten van Europa. Vind hier vreemde rariteiten, oude snuisternijen en kekke koopjes.

 

56-3689509-68923121-81311da790-o

8. Waar je bijna geen toeristen tegenkomt: El Raval

Vervolg je pad en zet maar meteen wat eerste stappen in El Raval. Niet zo bekend onder toeristen, maar deze wijk is perfect om het hippe, kunstzinnige Barcelona van dichtbij mee te maken.

 

image

9. Weer eens wat anders dan Tapas…

Salterio heeft volgens de locals niet alleen de beste Sangria van Barcelona, maar je kunt er ook nog eens heerlijke kleine pita’s eten genaamd Sardos. Let op: Dit restaurant is moeilijk te vinden. Maar het zoeken zeker waard! Eet smakelijk!

 

font-magica-montjuic-festes-costums-plaza-espanya-barcelona-pf-c1

10. Font Màgica

Voor een fonteinen show kun je natuurlijk naar de Efteling, maar uiteindelijk gaat er niets boven de prachtige fonteinen van Font Màgica. Perfect om een dag Barcelona mee af te sluiten.